Gå in och tävla med ditt bästa messmörsrecept och vinn fina priser! Nedan presenteras de lyckliga vinnarna:
Tjugoandra omgångens vinnare:
Annika Nilsson
Messmörsglass
4 – 5 portioner
4 äggulor
1 1/2 dl socker
4 dl vispgrädde
300 g messmör
1 msk Pommac
Vispa äggulor och socker fluffigt. Vispa därefter grädden fluffig och rör sedan ned messmöret och Pommacen i äggsmeten. När det är hyfsat blandat vänder du försiktigt ner grädden i blandningen. Obs! vispa ej! Du vill behålla så mycket luft som möjligt i glassmeten. Sedan är det dags att frysa glassen antingen i glassmaskin eller så fryser du in glassen portionsform eller i flera portionsformar.
Tjugoförsta omgångens vinnare:
Josefin Svensson
(Lakto)Vegetarisk viltpaj med messmör
4 portioner
1. Koka 1 kg potatis. Mosa sedan med 1 dl tjock grädde och 2 msk smör.
2. Stek 1 gul lök och 400 gram sojafärs i 2 msk smör. Salta och peppra.
Blanda i 5 krossade enbär och 200 gram messmör.
3. Smörj en rund ungsform och lägg i färsen i botten. Lägg sedan på moset. Strö på 100 g gratängost.
4. Grädda i 20 min i 225 grader.
Tjugonde omgångens vinnare:
Kjell Aronsson
Pannkakstårta med grädd- och messmörsfyllning
2.5 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
2 msk smör
FYLLNING:
3 dl sylt, mos eller bär med socker
3 dl grädde
1 dl messmör
GARNERING:
bär och/eller frukt
grovt hackad choklad
Vispa ihop pannkakssmeten och grädda tunna pannkakor. Låt dem kallna med bakplåts- eller smörpapper mellan så att de lätt kan skiljas åt. Vispa grädden, tillsätt sedan messmöret.
Lägg ett lager grädd- och messmörsblandning mellan varje eller varannan pannkaka tillsammans med sylt, mos eller bär. Ett lager grädd- och messmörsblandning lägges överst på tårtan. Garnera med bär och/eller frukt och grovt hackad choklad.
Servera genast.
Nittonde omgångens vinnare:
Frida Stelius
Jag vill dela med mig av ett riktigt somrigt messmörsrecept: Marinad till grillen!
0.5 dl olivolja
1 msk soja
0.5 dl messmör
Blanda alla ingredienser och låt köttet ligga i marinaden minst en timme. Superenkelt och supergott!
Sedan har jag fler tips på hur man kan använda messmör. Jag brukar ta en klick messmör, värma den i micron så att den smälter och sedan hälla det över det jag äter. Den smälta messmören häller jag på allt mellan glass, kvarg, kyckling och köttet som kommer från grillen (om jag inte använt messmör i marinaden)! Även gino brukar jag göra med messmör i stället för choklad och jag brukar ha en klick messmör i havregrynsgröten och låta den smälta. Ett sommartips är att plocka färska hallon och jordgubbar och doppa dem i messmör – SUPERGOTT! Som ni märker älskar jag messmör och gillar att blanda in det med allt i mitt liv. I mina 24 år har jag konsumerat otaliga kilon med messmör och om jag skulle flytta utomlands är messmörstuber något som jag skulle behöva en egen resväska till.
Artonde omgångens vinnare:
Johan Hamberg
Sjuttonde omgångens vinnare:
Berit Kempe
Fjällbrynt Lax
4 laxbitar Salta laxen
5dl matlagningsgrädde
1 tub messmör
1 msk majsenamjöl
Lägg laxen i en ugnssäker form , salta Blanda messmör och grädde med majsenamjöl. Häll över blandningen över laxen och in i ugn ca 20 -30 min på 200 grader. Jättegott. Kallar den fjällbrynt lax. Serveras med kokt potatis och grönsallad.
Peter Johansson
Ett enkelt men smarrigt recept på lyxig macka som lite snyggt dekorerad duger som förrätt, eller i miniformat funkar som tilltugg till fördrink eller varför inte i rejäl storlek som lunch eller ”smørrebrø”. Mängder i receptet är helt enkelt efter behov.
Femtonde omgångens vinnare:
Selin Safer
Viltpizzan
Fjortonde omgångens vinnare:
Simon Fröjmark
Trettonde omgångens vinnare:
Mattias Eliasson
Recept på varm messmörssås till blåbärspaj:
Klassisk blåbärspaj (fjäll)toppas med en sås på sirap, grädde, messmör och lite salt. Koka upp 2 dl. grädde, tillsätt 3 msk sirap, 1/2 dl messmör, och en nypa salt. Koka såsen tjock.
Tolfte omgångens vinnare:
Annelie Åberg
Recept på saftiga messmörslimpor:
5 dl mjölk
1,5 msk sirap
1,5 dl messmör
50 g jäst
2 tsk salt
ca 14 dl vetemjöl
Blanda mjölk, sirap och messmör i en kastrull och värm det till 37°. Rör så att messmöret smälter. Rör ut jästen i degspadet.
Tillsätt salt och vetemjöl tills degen släpper bunken. Jäs i 45 minuter. Knåda degen väl. Forma två limpor och lägg på en plåt med bakpapper. Nagga med gaffel. Jäs i 30 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 45 minuter, 200 grader. Pensla med hett vatten när limporna är färdiga . Ät och njut.
Elfte omgångens vinnare:
Gun Sättermann
Recept på broccolisoppa med djup av messmör:
Den här vegetariska soppan skapades av kärlek till svenska råvaror och smaker. Med en hållbar känsla för det goda, en känsla som finns jag vill bevara idag och för framtiden.
Ingredienser för 4 personer:
2 stora buketter färsk broccoli
2 st gula lökar – skalad, finhackad
10 dl mellanmjölk
2 dl Crème fraiche
2 msk Fjällbrynt messmör
2 pkt grönsaksbuljong
1 kvist timjan – repad,
tsk riven muskot,
½tsk vitpeppar,
½ tsk svartpeppar,
1 tsk salt.
Tillbehör – att strö i soppan:
50 g pinjefrön – rostade
På bordet – att äta till soppan:
varm painriche
surdegsbröd
Fjällbrynt messmör
Tillagning:
Skär broccolin i bitar, finhacka löken. Lägg grönsakerna i en tjockbottnad gryta och häll över mjölken. Koka upp och låt sjuda på låg värme tills att broccolin blir mjuk, ca 20 minuter. Ta av från värme och låt mixa med en stavmixer. Tillsätt, Crème fraiche, 2 msk messmör, muskotnöt och samtliga kryddor, rör om och värm på låg värme tills messmöret smält. Häll upp soppan i portionsskålar och servera. Som sopp tillbehör på bordet; pinjenötter. På bordet står varm painriche, surdegsbröd och Fjällbrynt messmör.
Tionde omgångens vinnare:
Maria Dahlquist
Recept på tryffel med messmör:
2 dl hel rostad & saltad mandel
300 g riktigt mörk & fin choklad
1,5 dl grädde
150 g messmör
30 g smör
Hacka den mörka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädde tillsammans med messmör och häll över chokladen. Tillsätt smöret i små bitar och rör tills tryffeln känns jämn. Hacka mandeln grovt. Lägg bakplåtspapper i botten på en form, cirka 20×25 cm. Häll i chokladröran och strö över mandlarna. Låt stelna!
Nionde omgångens vinnare:
Lydia Sleyman
Recept på viltskav med messmör och kantareller:
2 pkt renskav, fryst, vilt eller älg (à 240 g)
1 gul lök
0,5 msk rapsolja
1,5 msk smör
2 msk messmör
1 dl crème fraiche
2 dl vatten
2 tsk kinesisk soja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
200 g gula kantareller
Tillbehör:
pressad potatis, rårörda lingon
1. Skala och finhacka löken. Stek skavet i olja och 1/2 msk smör i en stekpanna tills det börjar få färg. Tillsätt löken, låt steka ca 2 min.
2. Tillsätt messmör, crème fraiche och vatten. Koka ihop ca 3 min. Smaka av med soja, salt och peppar.
3. Ansa och skär eventuellt svampen i mindre bitar. Stek den i 1 msk smör i en stekpanna tills all vätska kokat in. Häll svampen över skavet. Strö över persilja.
4. Servera skavet med pressad potatis och rårörda lingon.
Åttonde omgångens vinnare:
Charlotte Pålsson
Recept på energibars (ca 15 st):
1 ask messmör
200 g mörk choklad
4 dl flingor (t ex havrepuffar eller branflake)
1 dl russin (eller annan torkad frukt)
Smält messmör och choklad över vattenbad. Rör i flingor och torkad frukt. Häll i smörpappersklädd brödform. Förvara i kylen. Klara efter ca 2 timmar och håller i ca 14 dagar. Längre om de läggs i frysen. Lycka till!
Sjunde omgångens vinnare:
Lovisa Gustavsson
Recept på Messmörscheescake:
250 g Smör
400 g digestivekex
2 ägg
250 g kesella gourmet
200 g messmör
1 dl socker
1 msk limesaft och rivet limeskal
1 msk vaniljsocker
3 dl hjortron
3 dl björnbär
Gör så här
Värm ugnen till 150 grader. Smält smöret och krossa kexen fint. Blanda smöret, kexsmulorna, ett av äggen och lägg blandningen i en springform. Blanda det andra ägget med kesella, messmör, socker, limesaft, limeskal och vaniljsocker och lägg det ovanpå smulblandningen i formen. Grädda i ca 20 minuter i ugnen och låt svalna. Ta en tredjedel av hjortronen och björnbären, mosa dem tillsammans och bred ut blandningen över kakan. Spara resten av bären till dekoration eller ät till kakan. Rekommenderas starkt! Kan även byta ut bär för säsong till tex blåbär och lingon. En sån God kaka att dela med vänner och familj en sommarkväll!
Sjätte omgångens vinnare:
Kristina Kun
Recept på nässelsoppa:
Plocka 2 liter späda nässelblad som kokas i 5 dl vatten o 1 tsk salt.
Lägg de i ett durkslag att rinna av men spara vattnet.
Mixa sedan bladen med en stavmixer.
Fräs 2 charlottenlökar som hackats i små bitar i 3 msk mjöl o späd nässelvattnet du sparat.
Vispa så det inte klimpar sig.
Lägg i de mixade nässlorna och ytterligare 5 dl vatten och koka i 10 min.
Salta, peppra och rör i 1 dl messmör så soppan blir krämig o god.
Du kan även ha i lite sherry eller citronsaft om du önskar.
Femte omgångens vinnare:
Camilla Persson
Recept på dressing till bowl:
Poke bowl:
1/2 dl japansk soja
2 msk messmör
Salt peppar
1 tunt skivad salladslök
200 g tärnad rå MSC-märkt tonfisk
2 portioner rundkornigt kokt ris
Att toppa med:
avokado
rädisor
mango
groddar
sojabönor
färsk svamp
gurka
Messmör utrört i lite yoghurt, krydda med chili, peppar och salt.
Gör marinad och marinera tonfisken.
Lägg upp ris i skålar. Toppa med tillbehör å tonfisk. Toppa med klickar messmörsdressing.
Fjärde omgångens vinnare:
Ylva Krantz
Recept på messmörspopcorn:
Fjällbrynt popcorn! Poppa en kastrull med popcorn. Smält 2 msk smör med 2 msk messmör och blanda med popcornen. Salta och krydda ev. med cayennepeppar.
Tredje omgångens vinnare:
Helena Sjölander
Recept på smoothie:
Smoothie “Morgonbris”, 2dl naturell yoghurt, 1 banan, 10 st gojibär, 2 msk messmör natur, 1 dl färskpressad apelsinjuice. Kör allt i en belender, häll upp i ett glas och avnjut morgonen.
Andra omgångens vinnare:
Karin Hellmark
Recept på våffelsmet med messmör:
Gör våffelsmet och mosa en banan och rör i smeten. Vispa grädde och rör i messmör i den uppvispade grädden. Servera till våfflorna. Strö på hackad mandel.
Första omgångens vinnare:
Nelly Fransén
Recept på falukorv med messmör:
800 g god falukorv (Scan) (i bitar, stek), 1 stor gul lök (hackad, stek), 5 dl lättcremefraiche, ca 130 g tomatpuré, en grönsaksbuljongtärning, salt och svartpeppar och en stor klick messmör i på slutet. Servera med skruvmakaroner.
Tionde omgångens vinnare:
Stort grattis säger vi till Johanna Nordwinger!
Johannas motivering:
Allra helst packar jag med en tub rökt renost i ryggsäcken tillsammans med tunnbröd. Passar perfekt som energipåfyllning på fjället, skidbacken, längdspåret- ja, överallt! Svårare än så behöver det inte vara!
Nionde omgångens vinnare:
Den här gången säger vi grattis till Mats Sanguin!
Mats motivering:
Åttonde omgångens vinnare:
Den här gången säger vi grattis till Carina Jonsson!
Carinas motivering:
Sjunde omgångens vinnare:
Stort grattis säger vi till Sebastian Grönvall!
Sebastians motivering:
Sjätte omgångens vinnare:
Vi gratulerar Sofia Rodhe som är den här veckans vinnare!
Sofias motivering:
En frisk och solig dag ute i pulkabacken. Barnen åker fort ner, skrattande och rosiga om kinderna. Vi avbryter leken för att gemensamt slå oss ner vid ett picknickbord och njuta av varm choklad i termos tillsammans med mackor med fjällbrynt mjukost på. Barnens favorit är baconost! Fick de välja skulle de äta den rätt ut tuben, utan någonting annat till.
Femte omgångens vinnare:
Den här veckan gratulerar vi Joacim Sundström!
Joacims motivering:
Fjärde omgångens vinnare:
Stort grattis till Martin Krokstorp!
Martins motivering:
Tredje omgångens vinnare:
Den här gången gratulerar vi Carin Ferm!
Carins motivering:
Andra omgångens vinnare:
Den här veckan säger vi grattis till Martin Karlsson!
Martins motivering:
Första omgångens vinnare:
Stort grattis till Carl Moser!
Carls motivering:
Jag och mina doktorand kompisar här på KTH äter fjällbrynt varje dag till frukost, inget annat får igång hjärnan lika bra! (Detta är inte ens en överdrift…) Ända sen jag först hörde talas om taxboxtävlingen för typ en månad sen har jag knappt kunnat vänta på att den äntligen ska komma, för det enda bättre än fjällbrynt är skidåkning! Även fast jag växte upp på ett par skidor har jag aldrig haft möjlighet att äga en takbox, men nu har jag precis skaffat min första bil så det enda som stoppar oss från att åka på en riktigt grym skidresa är en takbox!
Sjunde omgångens vinnare:
Camilla Sandmark
Camillas motivering:
“Allra, allra godast är den när den används till min paradrätt, fiskgratäng! Den ger en härligt fyllig smak till gratängen och godast är det att blanda räkosten med hummer & krabbosten. Det som blir kvar av ostarna använder jag gärna till digestivekex. En smakupplevelse i sig!”
Sjätte omgångens vinnare:
Nanna Nilsson
Nannas motivering:
Mitt absolut bästa tips är en tunnbrödmacka med min mammas egen specialröra. Här kommer ingredienserna för fyra personer.
Två röda äpplen
En keso naturell 250 g
En fjällbrynt mjukost
En rödlök
Salt och peppar
Skär äpplena och rödlöken i små kuber och lägg i en skål. Blanda med keso för att sedan salta och peppra efter eget tycke. Bre tunnbrödrullen med mjukosten och lägg sedan i röran – rulla ihop! Mums! Det bästa med denna är att det inte gör något om rullen blir varm eller kall den är lika god ändå, dessutom är den enkel att ta med.
Femte omgångens vinnare:
Mikko Natri
Mikkos motivering:
Mitt bästa cykelminne är när jag och min gode vän Tomas cyklade till Barcelona från Göteborg. Idén föddes under en sen 30-årskrisande sommarkväll när vi satt och drack några ljumma burköl.
– Ett minne för livet, skulle det bli, tyckte Tomas.
– Göra något som ingen annan skulle göra, menade jag.
Det blev starten till fler ölkvällar där vi planerade hur många mil vi skulle cykla per dag, vilken rutt vi skulle välja (undvika Frankrike, ingen av oss pratar franska och att tvingas fråga några dryga fransoser efter vägen lät inte lockande) och vad vi skulle ha med oss. I och med att vi båda kände oss relativt vältränade la vi inte ner så mycket tid på själva träningen. Vi resonerade som så att vi skulle ha 12-14 timmar per dag att tillryggalägga 15-20 mil och det skulle ju vem som helst klara av. Så var då äntligen dagen kommen, då vi skulle skapa historia. Att ta sig ända ner till Barcelona på cykel, det skulle vi kunna prata om på fester och sammankomster i åratal! Tidigt på morgonen, i vackert sommarväder, började vi trampa. Det var väldigt lite trafik och vi passerade klarblåa sjöar, djupa skogar och blomstrande ängar när vi förväntansfullt styrde våra cyklar genom Halland. Men… något var fel. Redan en bit innan Varberg (cirka åtta mil söder om Göteborg) började det värka i rumpan. Trots cykelbyxor med vaddering kändes det som om jag satt på en stenhård träbänk. Jag måste påpeka att det var minst lika plågsamt för Tomas. Vi försökte stå upp och trampa, för att lätta lite på smärtan, men den kom ju tillbaka så fort vi satte oss ner igen. När kvinnor ska föda barn talar barnmorskorna om hur många centimeter de är öppna. Jag kan säga att jag var öppen minst tio centimeter, så förbannat ont gjorde det! I Falkenberg, ungefär tio mil söder om Göteborg, tvingades vi ta det tuffa beslutet att avbryta vår resa till den Iberiska halvön. Med smärtor i baken och ben stela som styltor ledde vi sakta våra cyklar tillbaka mot Göteborg. Jag ringde min farsa, som hade ett cykelställ och frågade om han kunde hämta oss. Jag och Tomas trampade försiktigt tillbaka till Varberg, där vi lade oss på gräsmattan utanför fästningen för att vänta på min far. Där slutade vår Barcelona-tripp, några fler försök har det inte blivit. Men vilket minne det var!
Fjärde omgångens vinnare:
Thomas Johansson
Thomas motivering:
“Till Piteå från Umeå! Har gått den sträckan på en vecka och en annan sommar paddlade jag och en god vän kajak till Piteå vilket också tog en vecka. Nu återstår bara en cykeltur :-)”
Tredje omgångens vinnare:
Leena Nordin
Leenas motivering:
“Ett paket gott mjukt tunnbröd, en smörkniv, en tub messmör och en tub skinkost. Bananer, kaffe, vatten och slutligen en liten bit god choklad. Då kommer vi långt. Gärna med en herrcykel från Fjällbrynt under sällskapet, som i dagsläget inte har en egen cykel då han gav bort den till sin son. Han fyller år i augusti – vilken födelsedagspresent det skulle bli.”
Andra omgångens vinnare:
Per Sellgren
Pers motivering:
“Min son och jag gillar att cykla i fjällen och på hemmaplan, men nu har jag ingen cykel då den gick sönder vid senaste utflykten och tyvärr finns det just nu ingen möjlighet till nyinköp. Vi har haft många sköna turer med fina stopp och såklart det enkla med Fjällbrynts alla goda mjukostar med i ryggsäckens matsäck. Jag vill vinna cykeln för att kunna ha den här fortsatt sköna och enkla umgänget med min son. :)”
Första omgångens vinnare:
Anne-Louise Andersson
Anne-Louise motivering:
“Jag och min dotterson ska ut på en härlig cykelhajk. Tält och sovsäckar packar vi på pakethållaren. Härliga mackor och tuber med Fjällbrynts ostar , Oboy och ett glatt humör packar vi också med. En mysig friluftskväll vid vår favoritstrand väntar på oss.”
Sjätte omgångens vinnare:
Stort grattis till Birgitta Palmqvist och Thomas Reither!
Birgittas motivering
Börjar dagen med frukost med ett grovt bröd med mjukost. På matsäckssmörgåsen högst upp på fjället. After ski med pepparkakor o andra kex med mjukost. Hela dagen o ibland ett litet streck på pekfingret – när ingen ser – som snabbt åker in i munnen.
Thomas motivering
Äter den alltid på en rågkaka. Den traditionen började av mamma och pappa när jag var liten i fjällen. Nu har jag överfört den traditionen till mina barn som precis lärt sig åka skidor! Hoppas det blir en familjetradition inför nästa generation också :)
Femte omgångens vinnare:
Stort grattis till Marie Larsson och Anders Johansson!
Maries motivering
Sportlovet tillbringar vi alltid i svenska fjäll
och då vill man ju känna sig lite norrländskt kulturell.
Vi vill dricka kokkaffe och gå på tur,
men barnen stämmer upp i klagomur.
“Snälla – vi gör som vi alltid gör”
Okej, okej vi åker bara utför.
Men lite norrländska smaker får det allt bli
en tunnbrödsrulle med renost däri.
Det är tradition att göra dessa mackor,
som vi sedan förvarar i våra jackor.
Och där uppe på toppen med hisnande vy
står Fjällbrynt för dagens meny.
För precis sådär har det alltid varit
varenda gång vi till fjällen farit.
Och varför ändra ett vinnande koncept
på världens enklaste, men godaste recept!
Anders motivering
I backens snövita och soldränkta driva,
pustar jag ut med varm choklad och tunnbrödsskiva.
Hela familjen sitter och myser, glädjen i döttrarnas ögon glittrar och lyser.
Vintersemestern i februari vart år,
är helig som ni säkert förstår.
Såväl frisk luft som smaker är viktigt för oss,
som pålägg väljs Fjällbrynts förträffliga mjukost förstås.
Många krämiga sorter som smakar så bra –
en enig familj betygsätter med superstort A!
Stort grattis till Tommy Ax och Stina Rahm!
Tommy Ax’s motivering
Jag har alltid fått höra att jag packar med mig för mycket saker när vi åker iväg. Men hallå, varför ska jag behöva packa snålt och ha färre valmöjligheter bara för att jag är iväg?
Till fjällen tex behöver vi ju det självklara med skidor, vinterkläder, snowracer och annat. Men likväl behöver vi finkläder för restaurang besök, pulka om sonen vill åka den, sällskapsspel, mat, dricka, extra filtar, skridskor, leksaker, chromecast, filmer, böcker ja lista kan göras lång. Jag vill leva bekvämt och ha mina val jag har hemma. Sen blir ju ingen frukost eller utflykt ordenrlig utan mjukost så den har ju sin självklara plats.
Ja nu förstår varför jag behöver en takbox eller ett släp…
Stina Rahms motivering
Fjälläventyret vecka 13 är inte långt borta,
Och oj vad alla är taggade på att sporta!
I pisten ska vi åka upp och ned
men även på längden efter en led,
och risken är att vår sjuåring börjar hulka,
ifall vi glömmer hans älskade pulka…
Men med all denna utrustning och en strävhårig tax,
har vi sedan länge passerat bagageutrymmets max,
Så tänk om vår favorit på bröden,
Även denna gång blev räddaren i nöden,
och ordnade en smakfull box som i blå profil,
som gör en riktig laståsna av vår bil!
Stort grattis till Jonas Nyqvist och Monica Hast!
Jonas Nyqvists motivering
Det brukar se ut på ett visst sätt när jag packar för fjällen. Pulkor, pjäxor och väskor staplas och stuvas, tills bilen är full. Sen kommer frugan med två kassar mat, lakan och hjälmarna, som också ska in. Det löser sig, för lite kan vi ju ha inne i bilen. Därefter kommer barnen på att det inte alls räcker med plattor, pennor och ritblock utan att dockan, tigern, leksaksbilarna, pusslet och kortspelen också absolut måste med. I den vevan kommer vi på att vi glömt stoppa in barnens skidor i bilen. Tur att dom är små fortfarande, skidorna är ju korta. Fikaväskan med kaffe och mackor, bredda med pålägg från Fjällbrynt, står redo i hallen, den får frun ha i knät. Just ja, vinterkängorna måste klämmas i nånstans också. Och varma jackan. Tänk om vi hade haft en takbox!
Monica Hasts motivering
Smörgåsen får extra smakfull glöd
med Fjällbrynt på hemlagat bröd,
ett perfekt mellanmål där bak i bilen
när vi mot Idre kör de dryga 20 milen.
Det enda passagerarna klagar på
är att de liksom får sitta på skrå,
för skidor och packning tar stor plats
här kan Fjällbrynt göra ännu en insats.
En takbox skulle lösa problemen vi har
och humörhöjningen blir ljudligt märkbar,
när man hör från barnbarnen Liam & Ellen
-”Det är så hälsosamt och stärkande i fjällen”
Stort grattis till Ulrika Armanos och Jonatan Moroz!
Ulrika Armanos motivering
Till Branäs mer exakt, ett av våra smultronställen.
Bilen är packad från golv till tak.
Vi är nästan i behov av hyra ett flak.
Platsbrist är ett stort dilemma
Övervägda faktiskt att stanna hemma…
Men nu har vi trots allt precis köpt familjebil
En hederlig Volvo, så vi kan färdas med stil.
En takbox från Fjällbrynt hade gett bilen ett ansiktslyft som heter duga
Då hade vi blivit trendsättare och startat en ny modefluga.
Platsbrist inte längre ett bekymmer.
När vi äntligen från Malmö rymmer
Upp norr till vita vägar och backar.
Där vi vår lyckliga stjärna Fjällbrynt tackar
Fjällbrynt, vår vän, som gett oss chans att resa bort
Och färdas med bilen i sann komfort.
Jonatan Morozs motivering
Om jag vinner en takbox då ska jag åka upp till Åre med mina vänner! Då ska vi lasta den full med skidor och på vägen hemma lasta den full med minnen. För det är just de som talboxar gör, dem bär med sig minnen från resor norrut, söderut!
När vi är där ska vi givetvis också äta fjällbrynts mjukost!
Woho!
Vill du också vinna en takbox? Klicka då här.
Stort grattis till Kenneth Norberg och Madeleine Leonnie!
Kenneths motivering
Vill hedra Fjällbrynts goda smak,
med den snygga skidboxen på vårt tak.
Även öka bekvämligheten i bilen,
bibehålla stämningen genom alla milen.
Vi packar gärna för en Sälen-expedition,
för skidåkning är familjens största passion!
Madeleines motivering
Att bo en timme ifrån Åres fjällparadis, men inte få plats med skidorna i bilen är en riktig kris. Skulle jag vinna den fina boxen skulle jag ta med hela familjen till Jämtlands vackra fjäll och natur. Tack fjällbrynt för chansen till pimpad bil med hög funktionalitet, att få plats med skidorna och barnen blir nu kanske verklighet!
Vill du också vinna en takbox? Klicka då här.
Fjärde omgångens vinnare:
Stort grattis till Maths Johnsson!
Maths motivering:
Morfar 77 bast skulle bli som 7 i en hast,
om han och lilla Ebba fick åka på varsin hoj, ut på äventyr och skoj.
Hammarö i Vänerns arkipelag, en pärla i sitt slag,
där skulle vi kampera, trampa, äta gott och naturen studera.
Generationsgränser skulle sluta existera när två så bra tillsammans kan fungera.
Tredje omgångens vinnare:
Stort grattis till Emilia Johansson!
Emilia tog hem vinsten genom denna fina motivering:
Pojkvännen önskar en cykel i 24-årspresent,
ej optimalt för hans tjej som är fattig student.
Men visst önskar jag honom en cykel såklart,
så att vi tillsammans iväg kan sätta fart.
Lämna bilen i stan och styra mot sjön för ett dopp,
lusten är stark men ekonomin sätter stopp.
Fjällbrynt, vill ni rädda mig så ta nu chansen,
och bidra till att förstärka denna romansen.
Och även att min pojkvän får en grym present,
som gör att vår sommar blir helt excellent.
Det blir vår första sommar som vi delar tak,
men cykel kan vi ju inte dela för då säger det nog BRAK!
En fräsig blå Stålhästen-cykel är att föredra,
då har vi också plats att fikakorgen med oss ta.
Givetvis följer Fjällbrynt Mjukost med till sjön och havet,
det är för oss båda det enda riktiga kravet!
Andra omgångens vinnare är utsedd!
Vi säger Grattis till Annelie Ljungwald!
Annelies motivering om vart hon skulle vilja cykla:
Då tar vi och far till Göta kanal,
och på cykel bredvid båtar som glider
Vi behöver inte passa några tider
Vi tar oss fram i sakta mak,
och stannar och njuter av Fjällbrynt och vilar vår bak.
En semester som denna vi längtar till,
och tack vare cyklar från Fjällbrynt blir detta till.
Första omgångens vinnare:
Stort grattis till Malin Rautila!
Malins motivering:
Det finns en person som sätter pricken över i:et
Som genom sin existens förgyller livet!
Som leker, busar och kommer med visdomsord
Som funderar hur saker fungerar på vår jord!
Han är min 8-åriga son och jag älskar honom så,
och håller tummarna på att vi dessa härliga cyklar ska få
Ty, vi drömmer om att lämna vardagens bestyr,
Byta ut det mot egentid och ett riktigt cykeläventyr!
Ja, vi vill njuta av vacker svensk natur,
cykla runt Luleå stad och upplevs såväl härlig strand som kultur!
Att fjällbrynt finns med i picknickkorgen, det är givet –
när mor och son stärker sina band och skapar minnen för livet.
Ni andra som vill tävla har fortfarande chans att vinna våra vackra cyklar här.
Stort grattis till AnnaMaria Lindholm som blev den lyckliga vinnaren av ett
kylskåp från Smeg och en årsförbrukning av Messmör!
AnnaMarias motivering:
Varje vår hänger jag från balkongen ut en banderoll,
där står det: Pröva FJÄLLBRYNT MESSMÖR ni som inte har koll!
På sommaren gör jag alltid Messmör-smörgåsar när vi ska till stranden,
ser till att mina barn och alla deras kompisar har en av dessa i handen!
När hösten med sitt mörker, regn och kyla dyker upp,
bjuds grannarna på smakfull gryta med messmör som uppiggande kupp!
När vintern då är här har alla runtomkring förhoppningsvis fattat galoppen,
att Messmör är TOPPEN!”