Viltköttbullar med messmörssås, potatismos och pressgurka
Receptet är framtaget tillsammans med kocken och konditorn Elisabeth Johansson.
- MÄNGD:
4 Portioner
Viltköttbullarna
1. Blanda hackad lök, viltfärs och ägg.
2. Rör ut ströbrödet i grädden, låt stå i fem minuter och svälla.
3. Blanda ihop alla ingredienser till köttbullarna. Rulla färsen till bollar. Stek köttbullarna i smör.
Potatismos
Mosa potatisen med elvisp. Tillsätt mjöl, smör, salt och peppar.
Messmörssås
1. Fräs löken i smöret. Tillsätt köttbuljongen och koka ner till hälften återstår.
2. Tillsätt vispgrädde och messmör.
3. Rör ut vetemjölet i lite vatten och vispa ner i såsen. Låt koka upp.
Pressgurka
1. Rör ihop ättika, socker och vatten. Rör tills sockret löst upp sig.
2. Skiva gurkan tunt och lägg i lagen. Hacka persiljan och lägg i.
3. Servera köttbullarna med potatismos, messmörssås, pressgurka och rårörda lingon.