Fjällbrynt är ett av Sveriges äldsta matvarumärken. Sedan 1939 har vi varit ett naturligt inslag i goda upplevelser kring köksbord, på utflyktsfiltar och i lunchrum. Häng med på en resa som bara har börjat!
Allt började, som så mycket gott här i världen, med ett samarbete. Flera mejerier i Härjedalen och Jämtland gick ihop i Jämtlands Mejeriförening, och började skapa goda smakupplevelser tillsammans under varumärket Fjällbrynt.
Messmör och mesost hörde till det ursprungliga Fjällbryntsortimentet. Pålägg som tidigare haft svårt att nå resten av landet från de små bymejerierna gjorde nu snabbt succé, och snart stod Fjällbrynts solgula förpackningar på matborden Sverige runt.
Messmöret har behållit sin starka position som ett av Sveriges mest älskade pålägg, och som smaksättare i viltsåser och mycket annat gott. Mesosten däremot gick till historien 2016 då efterfrågan skiftat stort till messmörets fördel.
År 2010 var det så dags för ännu en stor påläggsfavorit att införlivas under varumärket Fjällbrynt: Mjukost! Ett pålägg i samma anda som messmöret: bredbart, inga konstigheter och riktigt, riktigt välsmakande. Naturligt gott på mackan, helt enkelt.
Under 2019 gjordes flera uppgraderingar av mjukosten. Förpackningarna fick en ny tydligare design och recepten uppdaterades – och självklart innehåller mjukosten fortfarande endast svensk ost!
Sedan 2010 är Fjällbrynt i gott sällskap i den stora Foodmark-familjen med mat-syskon som Rydbergs, Lohmanders, Delikatessfabriken, Jensen’s, K-Salat och Mills.
Hösten 2015 avslutades hyreskontraktet för vår tillverkningsanläggning i Östersund. Ur motgångar föds ofta nytänkande, och sedan hösten 2018 gör vi både messmör och mjukost i en helt ny anläggning i skärgårdskommunen Haninge.
Det jämtländska arvet har vi tagit med oss, och den samordnade produktionsplatsen för hela Foodmarkfamiljen ger nya hållbara och långsiktiga möjligheter. Allt för att kunna fortsätta ge dig bland det bästa som finns: Naturligt gott på mackan.