Årets julsmak: Ädelost med ton av whisky
Missa inte pepparkakans nya bästis! Årets julsmak från Fjällbrynt är ädelost smaksatt med whisky. En krämig och mild ädelost gjord på svensk hårdost och Kvibille blåmögelost från Halland – med en rund och len ton av whisky. Ett julgott alternativ till den traditionella ädelosten och ett perfekt tillbehör till pepparkakan.
Fjällbrynts Ädelostar till pepparkakor är ju en modern klassiker, men varför inte ta det till nästa steg och imponera på gästerna genom att använda Ädelost som ingrediens i enkla och supergoda tilltugg och mingelmat. På våra receptsidor har vi samlat nya recept och inspiration på hur ädelostarna kan användas i julens matlagning. Idéerna kommer från kokboksförfattarna och matkreatörerna Systrarna Eisenman.
Bjud på Ädelost-pizza i advent
Spana in filmen nedan för att se hur du gör Systrarna Eisenmans ljuvliga Pizza bianco med ädelost, grönkål, fikon och hasselnötter – ett perfekt tilltugg till adventmyset!
Systrarna Eisenmans Ädelost-recept
Du kan också klicka på bilderna nedan för att komma direkt till respektive Ädelost-recept:
PS. Ädelost med ton av whisky är ett spännande komplement till vår klassiker Ädelost Mild, vars recept har uppdaterats och innehåller en ökad mängd Kvibilleost.