Messmörssnäckor
Receptet är framtaget tillsammans med kocken och konditorn Elisabeth Johansson.
- MÄNGD:
24 Portioner
1. Sätt ugnen på 210 grader.
2. Blanda alla ingredienser i en bakmaskin med krok eller för hand, spara lite mjöl till utbakningen.
3. Arbeta degen 5–8 min i maskin, eller dubbla tiden om den arbetas för hand, tills den ser spänstig och glansig ut.
4. Låt degen vila övertäckt i bunken ca 30 min.
5. Dela degen i två, kalva ut till två rektanglar ½ cm tjocka. Bre på smör, bre på messmör, strö över strösocker och vaniljsocker.
6. Riv apelsinskal över hacka chokladen och strö över.
7. Rulla ihop på längden, skär upp varje rulle i 12 bitar.
8. Lägg snäckorna med snittytan uppåt i bullpapper. Sätt på en plåt eller i muffinsplåtar.
9. Låt jäsa i 30 minuter under bakduk.
10. Pensla med uppvispad ägg, strö på pärlsocker.
11. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 7-8 minuter, låt bullarna svalna på galler under bakduk.