Nötkaka med choklad- och messmörsglasyr
Den här kakan är glutenfri, servera gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Receptet är framtaget tillsammans med kocken och konditorn Elisabeth Johansson.
- MÄNGD:
10 Portioner
1. Sätt ugnen på 175°
2. Smörj en springform (19-20cm) och mjöla med mandelmjöl.
3. Vispa socker och ägg.
4. Rör ner hasselnötsmjöl och mandelmjöl.
5. Smält smöret och rör ner i smeten. Vänd i maizena.
6. Häll upp smeten i formen.
7. Grädda kakan mitt i ugnen 45-50 minuter. Känn så att kakan stelnat i mitten. Lägg ev. på folie sista 10 minuterna.
8. Koka upp grädden till glasyren. Lägg chokladen i en skål.
9. Ta ut kakan och låt svalna.
10. Häll grädden över chokladen och rör tills all choklad har smält. Rör i smöret och låt glasyren svalna något.
11. Glasera kakan med chokladglasyren.
12. Blanda messmör och vatten, ringla messmöret över kakan och strö över nötterna.