Pepparkakor med ädelost och fikonmarmelad
Receptet är framtaget tillsammans med kocken och konditorn Elisabeth Johansson.
Toppa pepparkakor med Fjällbrynt Ädelost och hemmagjord fikonmarmelad till julens mysiga stunder.
- MÄNGD:
10 Portioner
1. Klipp bort stjälkarna på fikonen och skär dem i bitar.
2. Lägg fikonbitarna, lagerblad och stjärnanis i en kastrull och häll på portvinet. Koka upp och låt sjuda i ca 5 minuter.
3. Tillsätt sockret och rör om. Låt koka upp igen och därefter sjuda i 5-10 minuter eller tills marmeladen börjar bli fast i konsistensen. Tänk på att marmeladen även tjocknar något när den kallnar.
4. Fyll upp i en väl rengjord burk och sätt på lock. Låt svalna helt och förvara därefter marmeladen i kylen.
5. Vid servering: Lägg upp mjukost och fikonmarmelad på pepparkakorna precis innan gästerna kommer eller servera i skålar och låt gästerna garnera själva. Hacka valnötter grovt och strö över.
Njut!